Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pletete páté přes deváté. Obřízka je škodlivá jen u holek, u chlapců neuškodí a může mít i určité pozitivní dopady.

Nošení šátku také není nic proti ničemu. Je to věc tolerance.

Muslimská/židovská jatka jsou při dodržení správných postupů humánější než jatka dle našich zvyklostí.

Mnohem horší je netolerantnost některých muslimů, kteří by se měli snažit asimilovat a ne majoritní společnosti rozkazovat co má a nemá. To je skutečný problém muslimů. Ne šátky či halal

0 0
možnosti

Tak jako tak je to zbytečný zákrok do těla dítěte které do toho nemůže mluvit. bez té bradavky nebo lalůčku taky můžete v pohodě žít a nikoho nenapadane je řezat. Uchází vám pointa článku. Muslimská/židovskáprostě porušují zákony paltné pro všechny ostatní. Jde o věc principu. Proč by náboženství mělo někomu dávat vyjímku ze zákonů plátných pro nás všechny ostatní?

0 0
možnosti
JP

J45o42s70e41f 97P27o60t30r

27. 8. 2014 21:41

Jste mimo . Člověk je duchovní bytost a jako takový musí něčemu věřit.

Důkaz snadno najdete v české společnosti. Po tvrdé komunistické totalitě, která  diktátorsky  vymývala lidem mozky se po cinkání klíčů objevila nová česká společnost prosta bývalých náboženstvích, prostě tabula  rasa, nepopsaný list, společnost z 80 až 90% otevřena pokrokovému, modernímu, vše řešícímu ateismu.

Jenže co se stalo ?

Po 25 letech je česká společnost vysoce náboženská. Nevěříte?

Udělejte si průzkum u lidí. Horoskopy, převtělování, hádání z ruky, karet, kouzelnictví, magie, budhismus, čakry, černá kočka přes cestu .... Celý jeden televizní kanál je věnován léčením na dálku, čištění  čaker.....

K české společnosti v r. 1989 měli přijít Karel  Marx a ostatní filosofové, bádající nad vznikem náboženství ze strachu z hromu , aby viděli jak český národ v bezpečí paneláků a s mísami plných jídla se přeměňuje na nábožné společenství odpovídající stupni barbarů.

Náboženským systémem byl i  "vědecký" marxismus-leninismus, pro jehož instalaci bylo zabito na 50 milionů nevinných lidí a při jeho demontáži za 80 let se nenašel ani jediný člověk, který by  za něj položil život.

Náboženských systémem se stávají i současná ateistická hnutí, protože musí věřít ( a teď se nevymlouvejte na vědu, věda nic nedokazuje), že když něco je tak je to NÁHODA.

0 0
možnosti

Udělejte si v tom pořádek, sekularita != ateismus. To že v ČR hodně lidí na tyto hovadiny věří to už dlouho vím. Jinak ateismus víru nevyžaduje. Ateismus není ani tak víra že bůh neexistuje jako prosté pochopení faktu že není důvod se domnívat že existuje. Rozdíl mezi pobožným a ateistou je že ateista je ateistický ohledně všech kdy vymyšlených a potenciálně vymyslytelných bohů. Pobožný je o jednoho boha méně důsledný.

0 0
možnosti
MR

Lidstvo se učí a roste na průserech. V minulém století jsme zažili pád velkých říší, nástup  a pád ideologií, nástup humanismu a dnes přichází probuzení a pád. 

To podstatnější je ale že se v plné nahotě a tragedii ukazuje zhoubnost náboženství jež vlastně si dělá patent na vyšší princip, i když ve skutečnosti je to jinak.

Náboženství je vlastně předobraz živočišné lidské podstaty jejího naturálního vědomí. Jeho aspekty jsou, ovládání, hierarchie, odpor k odlišnostem, agrese, ochranářství, boj proti jiným skupinám, mužský a ženský projev, rituály ... .

Dnes je zde přítomna vyšší forma lidství a tou je duševnost a duševenství, schopnost intelektuálně a sofistikovaněji chápat děje a poznávat řád a zákony za vším.

Náboženství bude nakonec vykázáno ze společnosti a vznikne ponaučení o jeho zhoubnosti na duševní vývoj člověka.

1 3
možnosti
MD
OP

Jdete hlavou proti zdi. Náboženství jsou jednou z formou moci nad ovečkami, té se nikdo nevzdá (nezaměňovat  náboženství s duchovním životem) :-)

2 4
možnosti
Foto

Podobně jako všelijaké jiné -ismy.

1 0
možnosti
JD

R^+karma.

Jo, a souhlas.

6 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Co bych řikal......

Seznam rubrik

Oblíbené blogy