Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

BlackBox

8. 8. 2008 18:15
Zajímavé..

Vzhledem k tomu že mám diskografie všech interpretů, o kterých mluví autor i diskutující, tak bych si dovolil taky něco přidat. Pink Floyd je opravdu jedna z nejlepších kapel (a to jich znám opravdu hodně) a věci jako programní hudba a album jako jediný set (The Wall, Animals), experimentování s elektronikou (Dark Side) nebo prvotní psychedelika (Atom Heart Mother, Syd Barret) jsou věci, které dnes považujeme za naprosto samozřejmé, ovšem do te doby zdaleka nebyly. Vidím že táhneš k 60. tak bych ještě doporučil a dodal pár názvů:

Comus, Donovan, Zappa, Cave a Young, T-REX a Tyranosaurus Rex no a pak také Velvet Unnderground, The Kinks a hlavně King Crimson! (nevím jestli účelově ale vynechal si Beatles a třeba W.A. nebo sólovky Lennona jsou fajn).

Je i hodně "moderní" hudby která by ti mohla sednout, ale nevím jak daleko zachází tvůj vkus - pokud budeš mít zájem ještě o nějaké tipy, klidně napiš. Na závěr jednu současnou, snad se bude líbit:

http://www.zrni.cz

0 0
možnosti
T

thufir

8. 8. 2008 15:24
Trocha tolerance

hiphopový fanoušci by třeba s tvým P.S. nesouhlasili. Jinak zrovna poslouchám NEVERMORE, takže rozhodně nejsem fanda hip-hopu a ani se té hudby nechci zastávat, nelíbí se mi, ale nebudu vyřvávat že jsou to výžblebty abych pak byl naježený, když mi nějaký frajer z rozkrokem u kolen řekne, že hip-hop je super a třeba zrovna ti NEVERMORE jsou shit.

0 0
možnosti
T

thufir

8. 8. 2008 15:13
Tak u

Simmonse se můžeš zaposlouchat maximálně do baskytary.

0 0
možnosti

O.Sindler

12. 8. 2008 1:48
Re: Tak u

sorry?

0 0
možnosti
J

Jack777

8. 8. 2008 12:26
..

Morrisona mám rád, potom Pink Floyd, Beatles, Bobbyho Womacka, Candi Staton, Dylana, Hendrixe, Joplin....

0 0
možnosti
P

pospa2006

8. 8. 2008 12:50
Re: ..

kterého Morrisona? slavní byli v té době tři, Sterling od Velvet Underground, Ivan George zvaný Van s vlastní kapelou Them, dodnes skvělý, no a také ten mladíček Jim, co zemřel mlád a tak se stal legendou, narozdíl od přeživších vrstevníků, z nichž jsou dnes trosky jako třeba z Ozzyho nebo Keitha

0 0
možnosti
MM

myskamiki

8. 8. 2008 11:57
tsss

LED ZEPPELIN!!!!! Vse podstatne v rocku a nikdo nikdy nedosahl a nedosahne jejich kvalit!!!1  R^

0 0
možnosti
P

pospa2006

8. 8. 2008 12:55
Re: tsss

když vás nikdo jiný nezaujal, o čem, než o nich, pak s vámi mluvit? je to s vámi tak trošku jako se sparťany nebo baníkovci

bylo přece zpěváků nejméně stejně dobrých jako Plant nebo kytaristů lepších než Page, ale holt se líbili zase jiným a ne vám

0 0
možnosti
P

pospa2006

8. 8. 2008 10:19
vážený velmi mladý příteli

nevím nevím, máte-li dobrého učitele, učebnice snad ano, kdo o Manzarkovi řekne, že je precizní klávesák, neví pravděpodobně, že v jeho době to byli především Jon Lord, Brian Auger nebo Keith Emerson, kdo určoval, kudy cestička

zkuste vedle Claptona třeba J.J.Calea, mistra slow hand, a až třeba na albu The Road to Escondido poznáte bezpečně, který z pánů hraje kterou kytaru, jděte dál proti směru času a sledujte, jak se jejich tvorba prolíná, v kterém období ovlivnil Clapton Calea a naopak, kdy Clapton hrál skoro jako Jeff Beck a kdy jako B.B.King

až to budete mít takhle, začne vám hudba vyprávět životní příběhy muzikantů

abych ale nementoroval víc než dědkům sluší, i kdybyste nepřibral do svého repertoáru nikoho dalšího, i tohle vás zařadí do poněkud jiné škatulky než většinu vašich vrstevníků

zkuste si najít Roebucka "Pops" Staplese, Joni Mitchell, Carole King nebo Leonarda Cohena, i tzv. písničkáři jsou velmi muzikální a pouční, Dylan například se vyučil u Peta Seegera (ano, sígra)

0 0
možnosti
VJ

baribal

8. 8. 2008 10:36
Re: vážený velmi mladý příteli

S tím Manzarkem to autor fakt přepísk - dost podprůměrnej klávesista. Jinak Doors nebo Jefferson Airplane byli celkově instrumentálně dost slabí, jejich síla je v kouzlu osobností jejích vůdců a v charismatické a neopakovatelné atmosféře 60 let.

0 0
možnosti
RO

opeth

8. 8. 2008 10:11
ahoj

na svete jsou daleko zajimavejsi a hodnotnejsi kusy nez kytara anguse younga, a rovnez pink floyd jsou davno prekonani, skupin ktere uspesne experimentuji se zvukem a bori zabehnuta schemata hudby v dnesi dobe je cela rada, jenom se o nich nevi. jenom ty o nich nevis. nafackuj si.

0 0
možnosti
JD

pedr64

8. 8. 2008 9:11
no, na mladýho kluka slušnej vkus

to ste podědil po rodičích? Ale proč ta arogance, kdo to nezná, ať si nafackuje

0 0
možnosti
RK

klusicek

8. 8. 2008 9:10
Souhlas

Nemůžu jinak, než souhlasit. V dnešní době mi připadá, že lidem jde spíše o to, jestli zpěvák jejich kapely nosí dredy, či spí s Madonnou - ale o hudbu moc ne. Naštěstí i dnes se najdou kapely, kterým je tohle fuk a drží se čistého pojmu - hudba = slast.

A koho bych doporučil? Tak Pink Floydy mám opravdu hodně, ale hodně rád, ale možná by bylo dobré si nechat něco doporučit od komunitního serveru, můj odkaz je http://www.last.fm/user/klusik ;)

Přeji pěkný den. R.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Co bych řikal......

Seznam rubrik

Oblíbené blogy