Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

DeBracy

1. 7. 2008 13:15
No, nic ve zlém,

ale to o čem zde píšete je normálně vyučovaná látka, tedy alespoň na škole, kterou jsem navštěvoval já. Nicméně co se týče dějin není to záležitost toho, že se profesoři či učitelé bojí, ale posuďte třeba základní školu za 4 roky musíte probrat vše od pravěku po řekněme rozpad SSSR a to je hodně málo času na tak dlouhé období.

0 0
možnosti
VJ

lharu kral

1. 7. 2008 12:27
Pokud chces vytykat nevzdelanost,

tak se nauc pravopis. Jinak souhlas.

0 0
možnosti
M

markthrone

1. 7. 2008 12:23
No jo, no...

...generační problémy. Taky jsem tím prošel a časem jsem zjistil, že knihy, filmy nebo hudba mého mládí skutečně nejsou tak skvělé jak jsem si tehdy myslel. Četl jsem tehdy foglarovky poslouchal Landu a hltal filmy s Schwarzenneggerem nebo Ramba v podání Stallone. Nic lepšího pro mě neexistovalo. Dnes se tomu směju - americké filmy přehlížím, kupodivu čtu antické autory a poslouchám převážně klasickou hudbu :-) Ale s tím dějepisem souhlasím...

0 0
možnosti
JL

tramtadadá

1. 7. 2008 12:00
Karma

pěkný článek. Až na ty anglické věty, působí to arogantně. Ve Vašem věku jsem zažívala podobný pocit izolace, ale zpětně vidím, že jiní nejsou horší tím, že jsou jiní a můžou Vám nabídnout úplně jiný pohled na svět. Který samozřejmě nemusíte přijmout, ale aspoň je zase nějaký podnět k zamyšlení:-) Jinak co se týče školy, tak souhlasím. Úplně mimo mísu. Hlavně ten dějepis, to je úlet.

0 0
možnosti
JD

pedr64

1. 7. 2008 11:50
no vidíte

a kdysi kterýsi historik prezentoval názor, že historie mladší 50-ti let by se vůbec neměla vyučovat, protože je to příliš zatíženo politikou, osobními zkušenostmi a postoji a chybí tomu odstup potřebný k objektivitě.

0 0
možnosti
JD

drtinajan

1. 7. 2008 11:48
Váš blog

mi trochu navozuje následující vzpomínku - porada vysokoškolských vyučujících, mladý a ambiciózni vyskočí s těžkou kritikou poměrů, vždyť ti hlupáci dnes nerozumí ani základnímu tvaru Oxarenova teorému. Všichni zahanbeně mlčí až se vzadu zvedne stařičký nestor oné vysoké školy a praví - příteli, pobývám na tomto světě už pěknou řádku let, mé jméno je ověnčeno akademickými tituly ze všech stran, ale já nevím co je to Oxarenův teorém...........  V tom co jste napsal je určitě hodně pravdy, ale časem dojdete k tomu že platí .... není ještě hlupák ten kdo neumí hrát tvou hru  .... ... a prošpikovat svou řeč zbytečnými anglickými větami a do odstavce "o autorovi" napsat  " Šestnáctiletej kluk s dobrym všeobecnym rozhledem" - snad by to šlo napsat lépe česky..... Lidé asi uznají úroveň Vašeho rozhledu, ale nebudou Vás mít rádi. Dejte jim možnost aby sami ocenili Vaše kvality. Věřte člověku který to zamlada vnímal stejně jako dnes Vy .... Na světě jsou opravdu důležitější věci.....

0 0
možnosti
D

dr.bolíto

1. 7. 2008 11:47
Nic než souhlas.

Můžeme polemizovat o tom, jestli zrovna bratři Strugačtí jsou něco, o čem by se mělo učit, ale třeba o Farmě zvířat nebo 1984 nepadlo na žádné škole ani slovo.... Na ZŠ jsme skončili úderem druhé světové války, na gymnáziu, kdy jsem s vyplazeným jazykem čekala, kdy se k ní dobereme jakožto ke konečně zajímavému a podstatnému období, šmytec a měsíc před maturitou už na dějepis chodili pouze ti, co z toho maturovali. Hrůza. Pak se má kdo divit. Nedávno jsem při úklidu našla starou písemku z téhož. Jedna z otázek k mému zděšení zněla Arcibiskupství v Polsku a na Ukrajině v 12. a 13. století. Proboha PROČ???

Ve čtvrtém ročníku jsme dostali konečně nové postrevoluční učebnice literatury, kde se už nekalila ocel a nebylo to daleko od Moskvy, anebo bylo, ale pouze v rámci jednoho dne Ivana Denisoviče v souostroví gulag. Čítanku jsem zhltla ještě před začátkem roku, protože jsem se právem obávala, že učitelka mi dojem totálně zabije nucením naučit se zpaměti ŽIVOTOPISY pouze některých autorů.

0 0
možnosti
J

jankor

1. 7. 2008 11:26
Bohužel :(

Je to tak, úpadek vzdělání, odsuzování nerdů .... podle mě je problém v postsocialismu, všichni byli zvyklí na zařazení se na vrchol Gaussovi křivky a odsud to nějak dokopat.

Proč je školství tam kde je jsem se taky rozepsal na svém blogu na idnesu, ale komentáře mi ukázali že lidé zase nemají rádi změnu a přijetí odpovědnosti za sebe :-)

0 0
možnosti
LM

xluke

1. 7. 2008 11:23
RESTECP!

Doufam, ze chytate tuhle referenci :-) Jinak karma, samozrejme.

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

1. 7. 2008 11:22
IMHO

Chyba je v tom, ze ucitele proste jen uci to, co je same na skole naucili. V pripade sedesatilete soudruzky ucici dejepis zrejme nemuzeme cekat nejakou dodatecnou aktivitu v sebevzdelavani. Ale abych nedstil siru jen nad uciteli, ono se jaksi pozapomina i na upravu osnov. Ale jsou i vyjimky

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Co bych řikal......

Seznam rubrik

Oblíbené blogy