Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Co mě štve volume 2

Již před drahnou dobou jsem napsal článek co mě štve volume1. Zde je onen druhý díl

 

 

č. 1: Vedro

Zrovna včera jdu z golfového tréninku a při nechutném horku 27°C mi pálí do zad slunce. Musím říct, že spolu s všudypřítomnými komáry, ovády a klíšťaty toto dělá z léta mé nejneoblíbenější roční období. Pokaždé již od května začínají vražedná vedra atakující třicítku, při kterých je šílenství do této nechutné výhně vylézt. K tomu si přidejte lahůdky jako úpal, spálení od slunce, rozteklý asfalt lepící se na boty, a NEUVĚŘITELNÝ smrad některých jedinců v špatně větraném MHD (Halóóó říká vám něco deodorant a mýdlo?). Jedinou obranou je proplachovat se litry tekutin, ledová sprcha (či jiný kontakt se studenou vodou) anebo klimatizace (nákladné a neekologické). A jako na potvoru toto počasí začíná daleko dříve na úkor jarního počasí. Chybí mi 14°C, slunce co svítí, ale nepálí a jemný osvěžující vánek. Tato jarní krása minulý i tento rok rychle ustoupila pekelným pařákům. Vydržte drazí soupotnící! (není to chyba, je to od slova potit se)

 

 

č. 2: Prasata

Ne, nemyslím tím Vepře domácího ale nechutné jedince, kterým nedělá problém dělat ve veřejném prostoru bordel. Vždy jsem znovu a znovu konsternován když nějaké prase (jinak se jim říkat nedá) cigaretu hodí na zem a kolikrát ani nezašlápne (takže to ještě dvě minuty smrdí kolem) místo aby to onen jedinec típnul o koš, ujistil se že to nehoří a vyhodil. Ještě horší je plivání žvýkaček na zem, tohle svinstvo na zemi zůstane alespoň rok, ne li více a je to prakticky neodstranitelné bez použití chemikálií. Pouze jedna věc je ještě odpornější. Plivání na zem mi opravdu už uzluje střeva. Když vedle mne někdo vydá typický hrdelní zvuk a potom hodí na zem obrovský chrchel (tzv. kemr), tak bych se nejraději buď pozvracel a nebo dotyčnému vrazil. Poslední skupinou jsou majitelé všelijakých psovitých potvor, kteří po svém zvířeti neuklízí. Na park a okraje chodníků plné výkalů nikdo není zvědavý. Jednou jste na sebe vzali odpovědnost spojenou s vlastnictvím zvířete, tak to po něm máte uklidit. Milá prasata! Uvědomte si, že některé prostory musíme sdílet všichni společně a přestaňte je činit esteticky a hygienicky nesnesitelnými.

 

 

č. 3: zápach

V podstatě obdoba č. 2. Chápu, že v letních vedrech sebelepší deodorant nefunguje na 100% a ne každý chce používat potenciálně škodlivé antiperspiranty. Ale co je moc, je moc. Puch některých jedinců překračuje měřitelné hodnoty a lze ho považovat za regulérní zbraň hromadného ničení. Heslem těchto lidí je očividně: Smrdět jak dosud nikdo nikdy nesmrděl. Smraďoši se dají rozdělit do několika typů.

a) - Pižmák: Naprostá klasika. Mýdlo, hygiena, sprcha, deodorant. To jsou pro pižmáka všechno jenom slovníkové výrazy. Kamkoli vkročí, je za chvílí vše cítit jako mrtvola skunka v pokročilé fázi rozkladu. Naprosto ideální je tzv. pižmák autobusový, ten má naprosto netknutý podpažní porost alespoň tři týdny nemytý a v ideálním případě i tílko. Od ostatních se liší tím, že se drží madla či tyče co nejvýš a oběma rukama aby dosáhl ideální distribuce puchu po celém vozidle.

b) - Zatuchlina: Také klasika. Oblečení prané maximálně dvakrát do roka, kabát co v životě neviděl čistírnu ani z rychlíku. Zakládají si na tom, že aroma jejich oděvu vypovídá u všem co kdy dělali, kde byli, co jedli atd..... Nejhorší odrůdou je Zatuchlina dýmový se svým charakteristickým tabákovým pachem.

c) - Tvarůžek: Za tímto typem vždy zůstává zápach jeho oblíbené aromatické pochoutky. Taky mám rád syrečky, topinky s česnekem, octové brambůrky nebo ryby. Ale než někam jdu, tak se pořádně napiju vody a vypláchnu si pusu ústní vodou. U těchto jedinců ale zápach z mordy funguje jako vyjádření jejich lásky k aromatické potravině (podobně jako hlasitá pahudba z oken aut tuzérů pitomců). Jsou schopni pouze dechem zamořit ohromný rádius.

d) - Voňavka: Ačkoli se to nezdá, voňavka dokáže být horší než předchozí typy. Obvykle je zápach přehnaného množství parfému cítit na míle daleko. Voňavka je daleko dříve cítit než vidět. Hlavně v letním horku dokáže být udělat vzduch v okolí velmi dusným až nedýchatelným a vyvolávat nevolnost. Často trpí iluzí, že jsou více atraktivní než kdyby si nanesli normální množství vůně, doporučuji je z tohoto omylu vyvést tak rychle jak to jen jde. 

S pozdravem Ondřej Šindler

EDIT:Když po sobě některé z těchto starších článku čtu, mám rozporuplné pocity. Ačkoli si stojím za většinou zde vyjádřených názorů, s odstupem času poněkud lituju přímého, až arogatního způsobu jakým jsou zde vyjádřeny. Přičítám to mladické zbrklosti světem nepochopeného intelektuála :-D.

Autor: Ondřej Šindler | sobota 23.5.2009 10:30 | karma článku: 10,69 | přečteno: 873x
  • Další články autora

Ondřej Šindler

Několik důvodů proč nemůžete zhubnout

Hubnutí je věčné téma. V naší zpohodlnělé civilizaci kde je atraktivní, levné a vysoce kalorické jídlo v podstatě na dosah ruky a nutnost pohybu je pro mnoho lidí v podstatě minimální prevalence nadváhy stále roste a žádosti o radu jak zhubnout poslouchám od lidí téměř neustále.

8.1.2015 v 6:59 | Karma: 25,62 | Přečteno: 2551x | Diskuse| Hobby

Ondřej Šindler

Nehrim - Hra kterou jste (skoro určitě) minuli

Nedávno se mě jeden známý zeptal jestli nemám tip na nějaké dobré RPG. Trochu jsem se přece jen v paměti musel pohrabat poněvadž jak se říká, fanoušek RPG je pořád na dietě. (Vůbec to nemáme jednoduché. Takový Skyrim vyžaduje asi šedesát modů aby se to dalo hrát a nevypadalo to úplně hnusně. Pak ale zas svými HW nároky hravě zastíní Crysis Warhead). Nakonec mi padla na mysl 4 roky stará totální konverze Nehrim: At The Fate's Edge. Jde o záležitost natolik zajímavou a přitom nedoceněnou že jsem se rozhodl pokusit se s ní touto formou seznámit více lidí.

30.8.2014 v 16:05 | Karma: 6,90 | Přečteno: 678x | Diskuse| Kultura

Ondřej Šindler

Svoboda vyznání je nebezpečný nesmysl

Titulek možná na první pohled zarážejicí. Chci snad pobožným lidem upřít jejich vyznání? Kdeže o to vůbec nejde. Celá má úvaha staví na jednoduché základní myšlence: Svobodný a demokratický stát musí být sekulární. Musí tady být pro všechny stejně a všem měřit stejným metrem. ..

27.8.2014 v 14:22 | Karma: 31,79 | Přečteno: 1135x | Diskuse| Společnost

Ondřej Šindler

I-Legalne.cz konečně nabízí hudbu bez DRM? No a co?!

Nedávno mě zaujala zpráva, že tento sice známý ale nepříliš využívaný server začal nabízet hudbu bez DRM. Nevím jestli je to k pláči nebo k smíchu, asi od každého trochu. Z tohoto a jemu podobných obchodů by si totiž žádný soudný člověk nikdy nic nekoupil.

26.8.2010 v 19:40 | Karma: 16,20 | Přečteno: 983x | Diskuse| Média

Ondřej Šindler

Přeslazeno

Nedávno jsem si na ulici koupil kopečkovou zmrzlinu. Po několika líznutích jsem ji chtě-nechtě musel hodit do koše a koupit si místo toho mrože. Čím že mě to zmrlina znechutila? Byla až morbidně přeslazená

23.8.2009 v 12:01 | Karma: 20,30 | Přečteno: 1627x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1322x
Co bych řikal......

Seznam rubrik

Oblíbené blogy